När du kommer till slutet av en bok frågar en popup om du vill behålla den i ”Mina sparade böcker” eller avsluta den. Välj ”Behåll i Mina sparade böcker” för att behålla boken eller ”Avsluta boken” för att avsluta den. När du avslutar en bok kan du betygsätta den och skriva en recension, och boken flyttas sedan till ”Min historik”.
Du behöver inte vänta ända till slutet. När du närmar dig slutet av en bok kan du redan välja ”Avsluta boken”, så slipper du vänta tills eftertexterna är slut.
Flytta en bok till Min historik själv
Du kan också flytta en bok till ”Min historik” när du vill:
- Tryck på ”Mer” under omslaget på boksidan och välj ”Flytta till Min historik”.
- Var som helst i appen kan du trycka och hålla på ett bokomslag för att öppna bokmenyn och sedan välja ”Flytta till Min historik”.
Du kan bara flytta böcker till ”Min historik” om du har börjat lyssna på eller läsa dem i appen.
Hitta dina avslutade böcker
Du hittar dina avslutade böcker under ”Historik” på ”Hem”. Välj ett år för att se en lista över böckerna du avslutade det året.
Flytta tillbaka en bok eller ta bort den från Min historik
Om du ångrar dig sparar du bara boken igen. Då flyttas den tillbaka till ”Mina sparade böcker” och tas bort från ”Min historik”.
Du kan också ta bort en bok helt från ”Min historik”. Tryck på ”Mer” på boksidan eller tryck och håll på ett bokomslag för att öppna bokmenyn och välj sedan ”Ta bort från Min historik”.
På iOS kan du ta bort flera böcker samtidigt. I ”Min historik” trycker du på de tre prickarna och väljer de böcker du vill ta bort.
Du kan läsa mer i vår artikel om hur betyg och recensioner fungerar.